Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nebák, Věžák, Vidlák 3

13. 6. 2010

Zuzanka to nemohla vydržet ale obava co na kolo bude říkat srdíčko nás zatím přikovala doma, i když počasí si o vyjížďky doslova říkalo. Oparně si to nejdříve zkoušela nahoře na panelce a postupně si přidávala jeden kilometr za druhým až sama uznala, že se žádný problém nekoná a i dle pokynů lékařů (a to si sehnala hned dva), jsme tedy vyrazili opravdu na kola.

Protože ale bylo třeba být opatrní, naložil jsem kola do auta a vyrazili jsme do Čertoryjí. Překvapilo nás, že tamní vyhlášená hospoda je zavřená a vjezd je uzavřen závorou. Naštěstí bylo možné zaparkovat před ní a tak jsme po krásném novém asfaltu pádili k Chlumu (parkovat se dá i před Věžákem, ale tam bývá plno).

08-parkoviste-u-vezaku.jpg

Jak si to Zuzanka užívala! Příjemný chlad, ale ne zima, vítr ve vlasech a na tachometru 25. Vyrazila tak zběsile, že jsem jí stihnul vyfotit až po otočce pod Chlumem. 

01-od-chlumu.jpg

Pak jsme odbočili k Nebáku, ale kopečky zatím tlačili. 

02-podseminsky-mlyn.jpg

Zdálo se nám, že na Nebáku je nový personál, že bychom zase zkusili jejich kuchyni, se kterou jsme neměli dobrou zkušenost? Dnes to ale nebude, dvakrát velkou kofolu, prosím! 

Ještě jsem si přeběhl hráz a pokusil se udělat fotku, tam někde nahoře býval v ranném středověku hrad. Tedy spíše hrádek, nebo možná jen tvrz, více povím snad někdy jindy. 

03-tvrz-nad-neba--kem.jpg

A nyní tedy zpátky. Po pár stech metrech, ještě před Semínským rybníkem, nám popadané stromy odhalily chatičky nahoře v Krátovsku. 

Projedete-li Podsemínským mlýnem od Nebáku, můžete rovně pkračovat po krásném kamenném mostě. 

07-podseminsky-mlyn-most-k-zahorsku.jpg

Pokračovat po něm dál moc nedoporučujeme, cesta to není dobrá a ústí na silnici mezi Libošovicemi a Malechovicemi. Co nás ale zarazilo, byla cedulka před mostem, která upozorňovala ne nedobrý technický stav a chůzi po něm pouze na vlastní nebezpečí. I z této fotky je vidět, že je prohnutý. Pevně věříme, že se tento krásný most nenechá spadnout. 

U Přibyla točíme vpravo a kolem Věžáku pokračujeme směrem k Vidláku. Protože jde vše jak na drátkách, zdolává Zuzanka svůj první kopeček. Tím je převýšení na poslední zatáčce před Vidlákem pod Bohuslaví.

Malá odbočka.

Po vyšlapání tohoto malého kopečku na deset šlápnutí raději odpočíváme a míjí nás parta turistů. Dáváme se do řeči a oni prý kde je tady ten panelák? Koukáme na sebe se Zuzankou jak pitomci, kde by tu mohl být někde nějaký panelák, snad v Bousově? Pak nám to dochází: "Ano, na Věžák jdete správně!"

Malé občerstvení na Vidláku, tamní kuchyně nás zatím ještě nezklamala a navíc tam mají černou svijanskou třináctku. 

09-vidlak-restaurace.jpg

A když už jsme tu byli, zkusili jsme nejdřív projet po žluté značce kolem kempu k Rokytnickému rybníku, ale to bylo moc do kopce a Zuzance se už nechtělo dál. Vzali jsme to proto ještě na zkoušku po druhé straně rybníka, jestli by to třeba nešlo tamtudy. Nešlo, ale alespoň jsem udělal panorama Vidláku z druhé strany k hrázi. 

91-vidlak-pano.jpg

Vrátili jsme se tedy zpět k hospodě a po cestě pak až k autu. Tím jsme dnešní krátký výlet ukončili. 

Zjistili jsme, že to půjde a o to nám dnes šlo. 

92-mapa.jpg

93-profil.jpg

Nebojte, ten profil vypadá šíleně, ale ve skutečnosti je to vlastně úplná rovina!

94-statistika.png

 

 

Náhledy fotografií ze složky Nebák, Věžák, Vidlák 3

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář